Η yoga αποτελεί ίσως την καταλληλότερη μορφή άσκησης γι’ αυτή την περίοδο, όπως επίσης και μετά τον τοκετό. Έχει τις κατάλληλες τεχνικές για να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να σας προετοιμάσουν για τον τοκετό και να ενισχύσουν την σωματική και ψυχολογική επαναφορά μετά τη γέννα. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ασκήσεις-σωματικές στάσεις (ασάνα) και αναπνοές (πραναγιάμα), μαζί με χαλάρωση και διαλογισμό (Νίντρα Γιόγκα), για να επιτευχθεί η ένωση, ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ένωση αυτή, επεκτείνεται στη σχέση μεταξύ μητέρας και εμβρύου.

Η yoga θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στις σωματικές και πνευματικές ανάγκες που απαιτεί η μητρότητα. Μέσα από την ανάπτυξη της συνειδητότητας, συντονίζεστε με τις αλλαγές που έρχονται και τις αποδέχεστε ως μια θετική ανάπτυξη, ενώ η επαφή σας με το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σας, είναι δυνατή και ουσιαστική. Καταφέρνετε έτσι, να είστε ψύχραιμοι και συνειδητοποιημένοι την κατάλληλη στιγμή, χαρακτηριστικά που θα χρειαστείτε και ως γονέας. Η yoga βοηθά όχι μόνο κατά τη γέννα, αλλά και πριν και μετά από αυτήν.

Δουλεύοντας τους μύες που θα χρησιμοποιήσετε στη γέννα, προετοιμάζεστε για τη διαδικασία του τοκετού πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας την ευλυγισία των ισχύων,τονώνοντας την πυελική ζώνη και αποφορτίζοντας την μέση. Άλλα οφέλη είναι η αποφόρτιση του αυχένα και των ώμων καθώς και η τόνωση των μυών γύρω από τη σπονδυλική στήλη. Σε ψυχολογικό επίπεδο μέσα από τις τεχνικές αναπνοών (pranayama),επιτυγχάνεται η καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και των εγκεφαλικών νεύρων, αποφορτίζοντας κάθε ένταση, απομακρύνοντας το άγχος και το στρες,με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και την ευεξία!

Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας

επικοινωνία – try a class