Η aerial yoga ή αλλιώς εναέρια γιόγκα είναι ένα είδος πρακτικής εξάσκησης που συνδυάζει την εκτέλεση των κλασσικών στάσεων (asanas) της γιόγκα με εναέριες ακροβατικές κινήσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού ελαστικού πανιού (aerial hammock), στο οποίο ο ασκούμενος τοποθετεί κάθε φορά διαφορετικά σημεία του σώματός του.

Το μάθημα της aerial yoga διαρκεί 60΄λεπτά και περιλαμβάνει, εκτός από τα παραπάνω, ασκήσεις ενδυνάμωσης, τεχνικές αναπνοής (pranayamas) αλλά και τη μοναδική εμπειρία της εναέριας χαλάρωσης (στη θέση της savasana) στο τέλος του μαθήματος.

Τα πλεονεκτήματα της aerial yoga είναι πολλά και ιδιαίτερα καθώς ο ασκούμενος ανακαλύπτει την εμπειρία της αιώρησης. Εκτός από τη γρήγορη μυϊκή ενδυνάμωση και την ορθοσωμία, η aerial yoga προσφέρει την απόλυτη αποσυμπίεση και διάταση της σπονδυλικής στήλης, αφού σε αρκετές θέσεις η λεκάνη και τα πόδια αιωρούνται, με αποτέλεσμα η αίσθηση της βαρύτητας σχεδόν να εξαφανίζεται. Αυτό μπορεί να φέρει τον ασκούμενο αντιμέτωπο με τις φοβίες του αλλά ταυτόχρονα βοηθά να τις ξεπεράσει, καλλιεργώντας πειθαρχία και έλεγχο του σώματος και κατ’ επέκταση εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτοπεποίθηση. Η aerial yoga πολύ γρήγορα θα μετατραπεί από ένας τρόπος εκγύμνασης σε ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι.

Η aerial yoga απευθύνεται σε όλους! Σίγουρα αποτελεί βοήθεια η καλή φυσική κατάσταση ή η εμπειρία από άλλα είδη yoga, χωρίς όμως να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάποιον που ξεκινά δίχως προηγούμενη εμπειρία.

 

Η aerial yoga αντενδείκνυται σε εγκύους ή λεχώνες έως 11 εβδομάδων μετά τον τοκετό, άτομα με κρίση επιληψίας ή ιλίγγους, με βαριές καρδιολογικές παθήσεις, γλαύκωμα ή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, οστεοπόρωση, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σε πρόσφατα χειρουργημένα άτομα ή σε περίοδο αποκατάστασης από χειρουργείο ή τραυματισμό και τέλος σε άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. 

δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων

επικοινωνήστε για το δοκιμαστικό σας μάθημα [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=B0icqVY0wHA[/embedyt]